Ahogy ígértem, hozok pár tippet, ami segíthet az üres fészket újra boldog hellyé tenni.

  1. Nevess többet!

 

Hasznos lehet, ha megtalálod a módját annak, hogy együtt nevess másokkal, például ha történeteket mesélsz vagy együtt nézel meg egy vicces filmet. A nevetés segíthet feldobni a hangulatot, és az egészségre is jótékony hatással van.

 

  1. Fedezd fel az értékeid!

 

Készíts értéklistát! (Ha coachhal dolgozol, biztosan találkoztál már ezzel a gyakorlattal.)

Szedd össze mik azok az értékek, amelyek fontosak számodra. Írd le őket egy papírra vagy a naplódba! Ez a gyakorlat segíthet neked abban, hogy olyan új lehetőségek után nézz, amelyek összhangban vannak alapvető értékeiddel.

 

  1. Emeld új szintre a kommunikációt gyermekeddel!

 

Bár nem éltek együtt és nem találkoztok nap, mint nap, azért a kommunikációról nem kell lemondanotok. Beszéljétek át, mi az a kommunikációs forma, ami kölcsönösen előnyös számotokra: Napi 1-2 „Megvagyok, minden rendben.” Sms? Heti 1-2 telefonhívás? Messenger beszélgetés?

Fontos, hogy ezt előre egyeztessétek úgy, hogy minden fél számára komfortos legyen.

 

  1. Mozogj!

 

Korábbi blogcikkemben említettem már, miért fontos a testmozgás a változókorban (különösen a menopauza időszakában). A testmozgás az egészségi előnyökön túl, feldobhatja a hangulatot, energikusabbnak, elégedettebbnek érzed majd tőle magad.

 

  1. Fektess önmagadba!

 

Az egyik legjobb befektetés, ha önmagadba fektetsz be. Hogyan fektetnél be magadba? Új vállalkozásba vagy hobbiba kezdenél? Elmennél egy régóta halogatott nyaralásra? Több időt töltenél házastársaddal, tágabb családoddal és a barátaiddal? Itt az idő!

 

  1. Kulcsszó: Öngondoskodás

 

Fontos, hogy törődj magaddal. Ez az időszak ideális lehet erre is. Figyelj az étkezésedre. Élvezd az élet apró-cseprő dolgait. Csináltass új frizurát, körmöt. Menj el egy kellemes testkezelésre vagy masszázsra. Bármi is kell ahhoz, hogy helyreállítsd elméd, tested és lelked, az „üres fészek időszak”, időt biztosíthat erre is.

 

Lehet, hogy a fészek már üres, de az életed még mindig lehet teljes.