Az én történetem

Nem mind arany, ami fénylik

Gyönyörű család, szerető férj, 3 gyermek, kutya, otthon a Balatonnál, karrier, utazás, sikerek…

Sikeres élet- kívülről

Ugye milyen jól hangzik? Akkor miért nem érzem magam boldognak?

“Beérett a sok munka gyümölcse” “Más összetenné a kezét ha fele ennyit elért volna”

Ismerős mondatok?

Bűntudatom van, mert boldognak és megelégedettnek ILLENE lennem.

Mégis csak kívülről mosolygok. Gyomorgörccsel fekszem le esténként, mert elégedetlen vagyok. Ingerült voltam a férjemmel, kiabáltam a gyerekkel, nem tudtam befejezni egy feladatot a munkahelyen, a lakás romokban. Énidő? Ugyan már!

Majd ha…

Segítséget kérni eszembe sem jut, hiszen én vagyok a szuperfeleség, szuperanya, szuperfőnök, szupernő, aki úgyis mindent megold.

És akkor jött az 5 éve tervezgetett 3 hetes amerikai utunk. Vissza oda, ahonnan egy évtizede, mint család kezdtük. Távol a jelenlegi otthonunktól, a rokonainktól, barátoktól, munkától, a mindennapoktól. De közel egymáshoz és önmagunkhoz.

Van egy indián mondás, mely kifejezi azt, amit akkor és ott éreztem:

“Ha elfáradtál állj meg, és várd meg, amíg utolér a Lelked”

Megálltam és megvártam.

Nem hiszek a véletlenekben. Ez a találkozás önmagammal mentett meg, amikor bő 2 hónappal később jött a hideg zuhany.

Ezért tudtam végigcsinálni a diagnózist követő másfél évet.

Ami nekem segített, ma már a hivatásom.

Hasonló a történetünk?

Talán Te is hasonló cipőben, vagy hogy stílusos legyek tornacsukában jársz. Ezért elárulok még néhány titkot az életemről.

Küzdelem a gyermekért

Gyerekkorunk óta ismerjük egymást a férjemmel. 22 évesen házasodtunk és alig vártuk, hogy családunk legyen. Nagy családunk. Kezdetben türelmesen, majd egyre kétségbeesettebben. Küzdelmekkel, fájdalmakkal és könnyekkel teli 7 esztendő volt, mire karunkban tarthattuk gyermekünket.

Hidegzuhany

Kezdetben csak az tűnt fel, hogy halálosan fáradt vagyok. Majd egészen egyszerűen elfelejtettem dolgokat. Majd hosszú percek estek ki nyomtalanul az életemből. Alattomosan kúsztak fel rám a kilók, miközben egyre kevesebbet ettem. A hajam csomókban hullott.

Tagadtam, hogy baj lenne. Egészen egyszerűen nem engedhettem meg magamnak, hogy beteg legyek. Elhitettem magammal, hogy szimplán fáradt vagyok és ha egyszer lenne elég időm kipihenni magam, minden rendben lenne.

Akkor kaptam csak észbe, amikor már annyira fájtak az izületeim, hogy alig tudtam lábra állni. A vérképemen több csillag volt, mint az égen.

Autoimmun.

Mennyire törvényszerű. Homokba dugtam a fejem, nem akartam észrevenni, hogy nem az én életemet élem.

A szervezetem azonban jelzett. Hálás vagyok érte.

Elfogadtam. Együtt élünk. Jól vagyok.

Élethosszig tanulás

Nem szerettem tanulni. Szerencsémre az a fajta “jó eszű” gyerek voltam, aki a legkisebb ellenállás mentén is ellavíroz,  jó bizonyítvánnyal egészen az érettségiig.

Hogy mi szeretnék lenni, arról fogalmam sem volt. Éppen kapóra jött, hogy egy ismerős lány megkérdezte tőlem, nincs-e kedvem Nagykőrösre menni a tanítóképző főiskolára, mert ő oda jár és szerinte tetszene nekem.

Tetszeni tetszett, de nagyon össze kellett kapnom magam, hogy a vizsgákra fel tudjak készülni. Akkor tanultam és szerettem meg tanulni. A pszichológia volt a kedvencem. Talán nem véletlen, de mesepszichológiából írtam a diplomamunkámat.

Majd egyetemre mentem. Nem lett belőlem pszichológus. Jogász lettem.

Akkor még fogalmam sem volt mi a coaching, de így utólag ráébredtem, a jogászként is a coaching szemlélet hatotta át a munkámat: minden helyzetben megkeresni és megtalálni a legkedvezőbb megoldást közösen az ügyfeleimmel. A legnehezebb emberekkel is megtaláltam a hangot. Mondták is a munkatársaim, hogy egy pszichológus veszett el bennem!

Majd író lettem. Aztán coach.

Vállalkozó.

Megannyi új ismeret.

Szögre akasztottam a “talárt” és csak szívtam magamba  sok tudást: szövegírás, közösségi média, marketing, márkaépítés…. Még ezt a honlapot is én készítettem.

Minden, amit tanultam és tanulok hozzá ad ahhoz, aki most vagyok.

Mert az élet a fejlődésről szól. A tanulásról. Élethosszig.

Amiben hiszek

Ismered a tálentumok példázatát? Ha még nem, olvasd el a Bibliában (Máté evangéliuma 25,14-28) vagy egyszerűen guglizz rá! Érdemes. Gyerekkorom óta foglalkoztatott ez a példázat. Mindannyian különbőző képességekkel, adottságokkal érkezünk erre a Földre. Minden egyes emberi életnek értelme, célja van. Ezt felfedezni, kihasználni nem csak lehetőség, hanem felelősség is.

Akkor leszel rendben a világgal és önmagaddal, ha önazonos vagy. Ha ki tudsz szállni néha a fejedből és képes vagy befelé figyelni: Te mit érzel? Te mit szeretnél?

A változás, Veled kezdődik.

Workshopok és Kurzusok

Tervezés

Stresszmentes Karácsony workshop

Bár a karácsony a “szeretet ünnepe”, mégis a 3. helyen áll a stresszfaktorok rangsorában. Az ingyenes 10 hetes kurzuson a stresszmentes karácsony megélése a cél. A workshop egyenlőre csak a zárt Facebook csoportomban érhető el.

Célkitűzés

Álomból Valóság

Hogyan váltsuk valóra legmerészebb álmainkat? A workshop 2020 januárjában érkezik.

A minőségi idő mesekönyvei

A boldog felnőttkor a gyerekkorral kezdődik. Pszichológiai kutatások szerint, életünk első 7 évében csupán scanneljük a külvilágot. Ekkor épülnek bele a tudatalattinkba azok a képek, programok, amik majd felnőttkori személyiségünk alapjai lesznek. A közös élmények, a közös emlékek olyan szilárd alapot jelentenek, melyekhez bármikor visszanyúlhatunk a nehezebb időkben. A minőségi idő mesekönyvei ebben segítenek.

Mesés útikönyv

Az 5 tornacsuka útinaplója (nem) csak gyerekeknek

5 családi történet a Balaton-felvidéken. Tarts az 5 tornacsukával és barangoljatok a Hegyestűn, Salföldön, Tihanyban, a tapolcai Tavasbarlangban és látogassátok meg a Pannon Csillagdát Bakonybélen. Műfaj: életmese Ajánlott korosztály: 3-10 év 76 oldal Keménykötés

Mesés útikönyv

Az 5 tornacsuka útinaplója – Hercegnők és Vitézek

Ebben a mesekönyvben 5 történetben fedezzük fel Magyarország várait és kastélyait. A mesekönyv foglalkoztató oldalakat is tartalmaz. Műfaj: életmese Ajánlott korosztály: 3-10 év 100 oldal Keménykötés

Aloha Coaching Program

Orientációs beszélgetés (ingyenes)

 

Konzultáció

 

Megoldásfókuszú coaching folyamat

 

Üzleti szolgáltatások

~

Jogi kommunikáció

 

Könyvmentorálás

 

Márkaépítés

 

Kapcsolat

Email

eszter@alohacoaching.hu